Cum realizez bijuteriile din rășină

Cum realizez bijuteriile din rășină

Sunt foarte fericită să te anunț că tocmai ce am deschis un canal de YouTube unde voi posta filmulețe din procesul meu de lucru.

Canalul meu este aici, se numește Bijuterii Rășină By Celestia Handmade și te așteaptă să îi dai subscribe.

În 2021 am început să realizez bijuterii din rășină iar tema aleasă este “Bijuterii cu praf de stele” pentru că misiunea mea lor este să aducă o bucățică din cer mai aproape de inima ta.

În primul tutorial am prezentat cum am făcut câteva bijuterii dintr-o colecție mai veche, dar acum nu mai este disponibilă. 

De asemenea, în al doilea video postat, am vorbit despre 3 greșeli pe care le poți face atunci când începi să lucrezi cu rășină epoxidică

 Am realizat bijuteriile folosind flori uscate și colorate și bineînțeles, pe ici, pe colo au fost și presărate cu praf de stele.

 În acest articol aș vrea să îți spun, din culise, care sunt pașii de lucru atunci când vine vorba de răsină.

În primul rând rășina trebuie amestecată cu un întăritor, iar proporția de rășina vs întăritor este scrisă pe fișa tehnică și diferă de la o marcă la alta. În general, proporția este 100:50, adică la 100 de grame de răsină se pun 50 de grame de întăritor, dar depinde de la producător la producător.

După ce am făcut amestecul, am așteptat ca bulele de aer să dispară.

 Apoi am turnat rășină în forme, am adăugat florile și praful de stele și am așteptat 24 de ore să se întărească.

 

După încă 24 de ore, am mai turnat un strat astfel încât forma mea să fie plină.

Lucrul cu rășina nu este nici greu nici ușor. Ține foarte mult de experiență și de ceea ce vrei să realizezi. Oricum, eu te invit să vezi și tutorialul de pe YouTube.

Dacă ești artizan și ești interesat să alfi mai mult despre cum se realizează bijuteriile, te invit pe grupul de Facebook: Bijuterii cu Rășina by Celestia Handmade.

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.