colier luna, luna, luna plina, semiluna, colier in forma de luna, celestia handmade, colier handmade

Povestea lunii și a dragonilor

Povestea lunii și a dragonilor

Hai să îți povestea lunii și a dragonilor.

De curând am terminat de citit toate volumele din Harry Potter și pentru că m-am îndrăgostit de această lume de fantasy am început să citesc și Game of Thrones. 

În serialul "Game of Thrones", bazat pe seria de cărți "A Song of Ice and Fire" a lui George R.R. Martin, luna și dragonii ocupă locuri simbolice importante, deși nu există o poveste explicită care să le conecteze direct în narativă. 

Luna în "Game of Thrones" este adesea asociată cu mitologia și profetiile, precum cea a "prințului care a fost promis", care este o temă recurentă în cărți. Luna este deseori folosită pentru a marca trecerea timpului sau pentru a crea o atmosferă mistică. 

Dragonii, pe de altă parte, sunt centrali în povestea Daenerys Targaryen. Daenerys, ultimul supraviețuitor cunoscut al Casei Targaryen, care a fost odinioară stăpână pe Dragonstone, își începe călătoria ca o refugiată și ajunge să fie o pretendentă la tronul celor Șapte Regate.

Dragii ei, Drogon, Rhaegal și Viserion, sunt născuți din ouă de dragon pe care le primește ca dar la nunta ei. Dragonii sunt simbolul renașterii puterii ei și devin arma ei cea mai puternică în lupta pentru tron. 

Reînvierea dragonilor, după ce se credea că au dispărut, este un moment crucial și transformă puterea politică din "Game of Thrones". Daenerys își folosește dragonii pentru a-și câștiga aliați și pentru a supune orașele sclavagiste din Essos.

Prezența lor reprezintă reîntoarcerea magiei în lume, vitală pentru echilibrul de putere din seriile de cărți și serial. 

Deci, chiar dacă luna și dragonii nu sunt conectați direct într-o singură poveste în "Game of Thrones", ambele elemente joacă roluri simbolice puternice și influențează arcul narativ și dezvoltarea personajelor în moduri semnificative. 

 Nu apuc să citesc zilnic cât îmi doresc, dar cu pași mici (câte un capitol seara) reușesc să mă afund în minunata lume descrisă de George R.R. Martin. 

Aseară am citit în Game of Thrones un pasaj despre cum au luat naștere dragonii și m-am gândit să îl împărtășesc și cu tine! 

Povestea lunii și a dragonilor

“- Un negutător din Qarth mi-a spus odată că dragonii au venit din lună, glăsui blonda Doreah, încălzind un prosop deasupra focului. 

[…] 

Când Dany întoarse curioasă capul, părul argintiu, ud, i se lipi de ochi. 

- Din lună? 

- Mi-a spus că luna era un ou, khaleesi, spuse fata lyseniană. Cândva au fost 2 lune pe cer, însă una s-a aventurat prea aproape de soare și s-a sfărâmat din cauza căldurii. O mie de mii de dragoni au tâșnit din ea și au băut focul din soare. De asta scuipă dragonii flăcări. Într-o bună zi, și cealaltă lună va săruta soarele și va crăpa și atunci dragonii se vor întoarce. 

Cele două fete Dothraki chicotiră și se puseră pe râs. 

- Ce sclavă smintită și cu paie în cap ești, spuse Irri. Luna nu este ou. Luna este o zeiță, femeia soarelui. Se știe. 

- Se știe, fu de acord și Jhiqui.” 

Mie mi-a plăcut mult această poveste și m-am gândit să o împărtășesc cu tine! 

P.S. Dacă și tu vrei coliere în formă de luna, iată aici câteva variante. 

 

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.