Inspirația colecției Zeița Gheea (Gaia)

Inspirația colecției Zeița Gheea (Gaia)

Bijuteriile realizate în atelierul Celstia Handmadesunt făcute pentru a fi purtate cu mândrie și îndrăzneală, iar pentru această colecție m-am inspirat din Legendele Olimpului și am ales-o pe prima zeiță și cea mai puternică, Gheea sau Gaia.

Gheea (sau Gheața) este o zeiță hindusă a pământului și a fertilității. Ea este adesea considerată a fi mama Pământului și este venerată ca o zeiță a fertilității, a recoltei și a prosperității.

În mitologia hindusă, Gheea este descrisă ca fiind o femeie puternică, cu sânii plini, care se bazează pe frumusețea și forța sa pentru a sprijini și a hrăni lumea. Ea este adesea înfățișată stând pe o vacă, care simbolizează bogăția și fertilitatea.

Gheea este adesea venerată în timpul festivalurilor hinduse, precum Diwali și Pongal, când oamenii îi aduc ofrande și rugăciuni pentru a primi binecuvântările sale și pentru a asigura fertilitatea și prosperitatea recoltei lor.

Zeitatea Gheea este o importantă figură feminină în mitologia hindusă și simbolizează legătura strânsă dintre oameni și Pământ. Ea este considerată o mamă devotată și grijulie, care îi hrănește pe copiii ei și îi asigură de toate nevoile lor.

 Este important să menționăm că Gheea (sau Gaia) este și o zeiță în mitologia greacă, dar există unele diferențe între această zeitate și cea din mitologia hindusă.

În mitologia greacă, Gheea este zeița personificată a Pământului, care este adesea reprezentată ca o femeie imensă, îmbrăcată într-un veșmânt verde și purtând coroană de flori. Ea este considerată una dintre cele mai vechi zeități grecești și este venerată pentru fertilitatea sa și pentru rolul său în susținerea vieții pe Pământ.

Gheea este mama a numeroase zeități grecești, printre care se numără și zeii titani, care au fost considerați ca fiind primii zei ai lumii. Ea a fost, de asemenea, implicată într-o serie de mituri și legende grecești, inclusiv în mitul lui Uranus și al lui Cronos.

În general, Gheea este considerată o zeiță a naturii și a fertilității, care reprezintă conexiunea dintre oameni și Pământ. Ea este adesea venerată în cadrul festivalurilor agricole și în timpul ceremoniilor religioase, fiind considerată o forță importantă în susținerea vieții pe Pământ.Tocmai de aceea m-am gândit să venerem această zeiță minunată prin această colecție de cercei dedicată ei, dar mai ales ție, femeie minunată!

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.